De Uitvaartverzekering (vergoeding)

 

Steeds meer nabestaanden kiezen ervoor om de uitvaart gedenkwaardig op foto -video - fotoboek - geluidopname  vast te leggen. Dat kan een belangrijk onderdeel vormen bij het herinneren van een overleden dierbare. De dag van de uitvaart gaat namelijk vaak in een roes voorbij. 

 

Maar wordt de Fotografie - Livestream -Videoproductie - Geluid - Licht wel vergoed door een uitvaartverzekering? Welke voorwaarden gelden er?

 

Heeft u al een uitvaartverzekering? Dan staat in de voorwaarden van uw polis waar uw nabestaanden de verzekering /uitkering voor kunnen gebruiken en of ze volledige keuzevrijheid hebben, 

 

 

mag ik zelf Mijn uitvaartonderneming kiezen. Ook als u ergens anders verzekerd bent.?

 

 

U mag altijd zelf kiezen welke uitvaartondernemer de uitvaart van uw dierbare verzorgt. Ongeacht of u nu  verzekerd bent Bij  monuta  of Yarden ! stel u zich eens voor dat u verzekert bent bij Monuta maar u wilt dat Yarden de uitvaart verzorgt dat mag ,en natuurlijke anders om mag ook!  wand Het zijn Maar verzekeringen.  Belangrijk is dat u na het overlijden van een dierbare direct die onderneming belt die u kiest voor het regelen van de uitvaart. Uw gekozen uitvaartondernemer regelt vervolgens de zaken met uw verzekeraar.

 

 

Een Kapitaalverzekering

 

De Keuzevrijheid: volledig

Bij een kapitaalverzekering mogen de nabestaanden zelf bepalen waar ze het geld van de verzekering voor gebruiken. Er is dus volledige vrije keuze wat betreft de besteding van het uitgekeerde bedrag.

De Sommenverzekering

 

De Keuzevrijheid: groot, maar raadpleeg voorwaarden

Bij een sommenverzekering vergoedt de uitvaartverzekeraar de kosten voor zaken rondom de uitvaart. De dekking is alleen bedoeld voor de uitvaart en niet voor randzaken. Voordat u een sommenverzekering afsluit, is het daarom handig om te informeren of de kosten van de uitvaartproductie ook worden gedekt.

een Natura verzekering

 

De Keuzevrijheid: geen tot beperkt

Bij een natura verzekering is vooraf een vast pakket aan producten en diensten verzekerd voor de crematie of begrafenis. De kans is nihil dat hier ook de kosten van een uitvaartproductie er bij zitten.

Combinatieverzekering

 

De Keuzevrijheid: gedeeltelijk

Een combinatieverzekering kenmerkt zich door gedeeltelijke keuzevrijheid. Een deel van de dekking is op basis van een kapitaaluitkering. Een ander deel is in natura verzekerd. Het vrij besteedbare deel kan door de nabestaanden zelf worden ingevuld voor het bekostigen van de uitvaartproductie .

Deposito

 

Als u een uitvaartverzekering niet zinvol vindt, kunt u ook kiezen voor een uitvaartdeposito. Dat is een fonds waarin u eenmalig of in meerdere keren een bedrag stort. Bij overlijden komt dit geld plus rente vrij en kan dit gebruikt worden om de uitvaart te bekostigen.

 

Als u interesse heeft in genoemde Diensten of -materialen kunt u ons bellen 24/7 op tel 085 - 06 07 114   /  T: 06-511 86 902.